Blinderen/Tinten

Wat is blinderen/tinten?

Auto’s, vrachtwagens, machines, gebouwen, boten en campers zijn allemaal voorzien van ramen. En al deze ramen zorgen voor het zicht van binnen naar buiten en andersom. Ook zorgen ramen voor een natuurlijke lichtinval. Maar er zijn redenen waarom het standaard glas niet optimaal is. Daarom blinderen en tinten we de meest uiteenlopende ramen. We voorzien het raam van folie die speciaal voor de klantwens is geselecteerd.

Waarom folie op het raam?

Er zijn verschillende redenen om ramen te voorzien van folie. De belangrijkste zijn:

  • Overlast zonlicht beperken
  • Meer privacy in een ruimte of voertuig
  • Energie besparen door thermisch folie toe te passen
  • Minder afleiding in scholen en/of kinderdagverblijven
  • Mooier design van zowel voertuigen als gebouwen
  • Minder kans op inbraak

De genoemde redenen of een combinatie ervan, kan voor u belangrijk zijn. Neem dan contact met ons op voor een aanbieding op maat. Meer informatie over het blinderen of tinten van specifieke objecten vindt in het menu hiernaast/hieronder.

Eisen en wetgeving

Voor het blinderen en tinten van voertuigen gelden een aantal eisen van bijvoorbeeld sommige verzekeraars, maar er is ook een wetgeving op dit gebied. 

Verzekering

Wanneer je je bedrijfswagen wilt verzekeren, is de kans erg groot dat de verzekering eisen stelt aan het voertuig. Niet alleen als het gaat om alarm of andere beveiliging, maar ook het blinderen van ramen kan een eis zijn. Of in ieder geval het zodanig tinten van de ramen, dat de goederen in het voertuig niet meer zichtbaar zijn.