Dakraam blinderen

Zoals de naam al zegt, is een dakraam in het dak te vinden. En juist het dak wordt het meest blootgesteld aan de elementen. Zo ook aan de zon, wat als gevolg heeft dat er veel warmte ontwikkeld achter het raam. Om te voorkomen dat het in uw slaapkamer of zolder te warm wordt om te verblijven, kunnen wij de ruit van warmtewerende folie voorzien. Afhankelijk van het soort folie, wordt ook de kracht van het zonlicht verminderd. Wel zo prettig als u een dakraam op uw kantoor heeft.

Waarom het dakraam blinderen?

Omdat door het getinte glas nauwelijks meer warmte binnenkomt. En omdat de UV-straling wordt tegengehouden, treedt er geen verkleuring op aan uw interieur. En heeft u last van inkijk via het dakraam, dan kunnen wij bijvoorbeeld uw Velux dakraam blinderen.

Door braakwerend folie toe te passen, zijn uw kostbare spullen beter beveiligd. Want juist dakramen worden vaak onderschat als het gaat om beveiligen van een pand. Helaas weten inbrekers dat vaak ook. 

Velux dakraam blinderen

Foliesoorten

U kunt kiezen uit een aantal foliesoorten. We bieden bijvoorbeeld naast warmtewerende folie ook braakwerende folie. Dit folie zorgt ervoor dat de ruit een inbreker enorm vertraagd omdat het folie het glas bij elkaar houdt. Om aan iedereens wens te voldoen leveren we foliesoorten met verschillende kleuren. Van vrijwel helemaal transparant tot donker getinte ramen. Ook is het mogelijk om dakramen helemaal te blinderen zodat er geen zonlicht meer door komt. In sommige gevallen is dit nodig, en het verduisterd volledig. Vrijwel iedere andere vorm van verduisteren laat nog licht door. Als we het raam volledig blinderen, is het echt donker.

Onze werkwijze

Het blinderen/tinten van een dakraam is precisiewerk. Toch kunnen we de folie bij u op locatie komen aanbrengen. Maar dakramen zijn ook eenvoudig te demonteren. In dat geval kunt u het raam naar onze studio brengen, dan wordt het raam daar voorzien van folie, terwijl u wacht. We zijn bekend met de meeste soorten Velux dakramen, maar we voorzien uiteraard ook andere merken dakramen van folie. 

20% korting

Wanneer u het dakraam naar onze studio brengt, besparen wij op de reistijd. Daarom geven we u 20% korting op het blinderen van dakramen wanneer u deze bij ons langs brengt. Spreekt u eerst met ons af? Dan kunt u tijdens het blinderen wachten tot uw raam klaar is.

Folie maakt het verschil

Op de onderstaande foto zie je het verschil tussen een dakraam met en zonder folie. Metingen zijn op hetzelfde moment uitgevoerd op de ruiten van twee dakramen in hetzelfde dak waarvan één met en de ander zonder folie. Tijdstip van meting was om 17:30 uur, dus het verschil midden op de dag is nog groter.

Before After