Gebouw tinten

Een (bedrijfs-)pand is een locatie waar meerdere mensen veel tijd doorbrengen. Voor natuurlijk lichtinval zijn de meeste gebouwen voorzien van ramen. Maar juist die ramen zorgen er voor dat het zonlicht naar binnenkomt. Dit kan een verblindend effect hebben op de personen in het gebouw. Daarnaast wordt de warmte in zonlicht versterkt, waardoor de airconditioning harder moet werken om de ruimte achter het glas te koelen. Door de ramen van het pand te laten voorzien van de juiste folie worden beide problemen opgelost. Minder hinder van zonlicht en u bespaart op de energierekening.

Waarom uw gebouw tinten?

  • Goedkoper dan zonwering
  • Minder warmte is meer comfort
  • Energie besparen op airconditioning
  • Veiligheidsfolie is braakwerend
  • Meer privacy met spiegelfolie
  • Geen onderhoud
Gebouwen tinten

Raamfolie voor gebouwen

We beschikken over een uitgebreid assortiment foliesoorten om aan uw wensen te kunnen voldoen. Zo hebben wij anti-inkijk raamfolie, warmtewerende raamfolie, decoratieve raamfolie en veiligheidsfolie. Want door de ruiten te blinderen kan inkijk worden voorkomen en zijn uw kostbare bezittingen beter beschermd.

Zonlicht weren

Door uw ramen te voorzien van zonwerend folie, heeft u binnen veel minder last van het zonlicht. Hoewel zonlicht lekker kan voelen op de huid, is het achter het glas al snel te warm. Bovendien zorgt het felle licht ervoor dat u snel wordt verblind wat niet prettig werken is.

Isolerend effect

Als de ramen zijn voorzien van folie dat warmte tegenhoudt, zal het binnen veel minder snel warm worden. Want juist ramen zijn een bron van warmte omdat het de warmte van de zonnestralen versterkt. Heeft u een airconditioningsinstallatie, dan heeft deze veel minder energie nodig om de ruimte te koelen. Wel zo voordelig en duurzaam.

Privacy

Inkijk door de ramen werkt uiteraard twee kanten op. We kunnen de ramen blinderen zodat u in uw pand privacy heeft. Wat we ook doen is het blinderen van ramen op scholen zodat de leerlingen van binnenuit vrijwel niets buiten kunnen zien. Zo blijven ze beter bij de les, zonder dat er de ramen aangepast hoeven te worden.

Veiligheidsfolie

Ramen zijn een kwetsbaar onderdeel van de gevel. Zeker als het gaat om inbraken. Want via een raam kan men redelijk eenvoudig naar binnen. Dure sloten op deuren zijn dan zinloos. Daarom voorzien wij ramen van speciaal veiligheidsfolie. Hierdoor kan de ruit nog wel worden kapot gemaakt, maar de folie houdt de ruit bij elkaar. Dit werkt enorm vertragend en dus ook ontmoedigend bij personen die kwaad willen.

Waarom Blindeer Service Lunteren?

Wij onderscheiden ons in het snijden van de folie op locatie. We beschikken over een mobiele plotter zodat we op een mm nauwkeurig kunnen snijden. Wilt u ook u pand energiezuiniger maken, meer privacy geven of veiliger maken? Neem gerust contact op via onze contactpagina.