Spieringskraan tinten

Spieringskranen/torenkranen worden overal ingezet voor de meest uiteenlopende hijswerkzaamheden. De machinist zal er vaak voor kiezen om vanuit de cabine de kraan te bedienen. Dit beschermd hem niet alleen bij slecht weer, maar het zorg ook voor overzicht op het werk. Maar als de zon volop schijnt, wordt het erg warm in de cabine. Bovendien kan het felle zonlicht voor onveilige situaties zorgen. 

Ramen tinten

Door de ramen van de cabine te voorzien zon- en warmtewerende folie, werkt de machinist zowel veiliger als comfortabeler. De voorruit is met folie nog altijd 80% lichtdoorlatend, maar weert wel meer dan 90% van de warmte. De voorste zijramen voorzien we van 50% lichtdoorlatende folie voor meer bescherming tegen fel licht. De achterste ramen zijn maximaal warmtewerend en laten nog 20% licht door. Uiteraard kunnen we dit in overleg ook anders configureren. Als de wensen maar niet ten koste van de veiligheid gaan.

Spieringskraan tinten

Waarom een torenkraan tinten

Door de cabine van de spieringskraan/torenkraan te voorzien van folie, heeft u de volgende voordelen:

  • De machinist heeft veel minder last van fel (zon)licht, wat zorgt voor veiliger werken;
  • Door de warmtewerende eigenschappen wordt het veel minder warm wat voor meer comfort zorgt;
  • We monteren spiegelfolie aan de buitenzijde zodat het glas niet opwarmt;
  • Brandstofbesparing omdat een evt. airco minder wordt gebruikt;
  • De machinist zal vaker vanuit de cabine gaan werken.

Veiligheid staat voorop

In alle sectoren wordt veel aandacht besteed aan veilig werken. Onderdeel daarvan is dat er structureel meer warme perioden zijn in het jaar. Dit zorgt op allerlei fronten voor aanpassingen van de werksituatie zodat de veiligheid gewaarborgd wordt. Door de ramen van bouwmachines te voorzien van de juiste folie kan een machinist veel veiliger werken. Bovendien is het veel comfortabeler zodat