Dotmatrix wegwerken

Veel autoliefhebbers vinden de witte rand met zwarte bolletjes op een ruit niet mooi. Deze dotmatrix, zoals dit heet, heeft wel degelijk een aantal functies. Maar het is wel mogelijk om deze rand weg te werken zonder dat dit ten koste gaat van de functionaliteit. In onze werkplaats werken wij de rand nagenoeg onzichtbaar weg zodat uw voertuig een mooiere uitstraling krijgt.

Waar is een dotmatrix voor?

Tijdens de productie van de autoruit, wordt er in de fabriek een verloop in het glas gebakken. Deze bolletjes genereren een ruwer oppervlakte op de ruit waardoor de lijm beter hecht dan aan het gladde glas. Daarnaast beschermt deze rand de lijm tegen direct zonlicht. Want vanaf de zon komen ook UV-stralen op ons af die ervoor zorgen dat de lijm aangetast wordt. Tenslotte zorgt de rand ervoor dat de lijm achter de ruit niet te zien is. Want dat is uiteraard nog minder mooi dan deze dotmatrix rand.

LET OP: het is per merk en model verschillende hoe dik de bolletjes zijn aangebracht. Dit bepaald in hoeverre we de dotmatrix kunnen wegwerken.

Dotmatrix wegwerken

Witte rand

Ook vanuit de fabriek worden autoruiten al getint wanneer de klant dit besteld. Omdat de dotmatrix zich aan de binnenkant van de ruit bevindt en de warmtewerende folie omhoog wordt gedrukt, ontstaat er een zilveren/witte rand. Dit heeft te maken met het gebruik van lucht zuigen om de folie in de tussenruimte te krijgen. Na de behandeling bij ons zal de witte rand nagenoeg onzichtbaar worden.

Optimaliseer uw voertuig

Ons aanbod bestaat uiteraard niet alleen uit het dotmatrix wegwerken. We hebben jarenlange ervaring in het optimaliseren van voertuigen, machines, boten en ramen van gebouwen. U kunt hierbij denken aan:
  • Blinderen en tinten
  • Warmtewerend maken van ruiten
  • Privacyfolie aanbrengen
  • Lakbeschermingsfolie
  • Keramische coating
  • Veiligheidsfolie

Offerte aanvragen

Wilt u ook de dotmatrix in uw autoruit wegwerken, of wilt u een andere dienst afnemen? Neem gerust contact op, stuur een e-mail naar info@blindeerservicelunteren.nl of vul het aanvraagformulier in op onze offertepagina.