Veelgestelde vragen

Veel van de vragen die u zou kunnen hebben, worden hier beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u ons bellen voor meer informatie. 

Blinderen/tinten

Ja, we werken uitsluitend met de meeste hoogwaardige folie (XPEL). Deze is voorzien van een extra harde en krasvaste laag. Folie zonder beschermlaag zou al krassen als het raam wordt geopend.

Ja, bij ons in de studio liggen alle foliesoorten op voorraad. Daaruit kunt u zelf de tint kiezen die u wilt.

Ja, maar dit doen we uitsluitend op nacalculatie. Daarbij is het risico op beschadigingen, lijmresten en alle andere voorkomende issues niet voor Blindeer Service Lunteren.

Ja, dit is normaal. Dit zijn nog kleine druppels van het vocht dat we gebruikt hebben met het monteren van de folie. Binnen één week trekken deze blaasjes weer weg, dan is het vocht verdampt.

Nee, we maken gebruik van een computergestuurde snijplotter die de folie op maat snijdt, zodat we niet op uw voertuig hoeven te snijden. Meer informatie vindt u hier.

3-deurs auto: De installatietijd is ongeveer 45 minuten. Eventueel kan er worden gewacht.

5-deurs auto: De installatietijd is ongeveer 2-3 uur. Op aanvraag is er een leenauto beschikbaar.

Bedrijfswagen of machine: De installatietijd is per voertuig/machine anders. We informeren u daarover bij aanvraag/opdracht.

Glasfolies worden met speciale vloeistoffen, aan de binnenzijde van het glas gemonteerd. Alleen bij het blinderen van gebouwen wordt de folie aan de buitenkant aangebracht, zodat er minimale warmte in het glas komt. Dit zorgt voor een optimale warmtewering.

Nee, we verkopen de raamfolie alleen op maat en aangebracht op het door u gewenste oppervlakte.

Zowel (bedrijfs-) auto’s en machines moet schoon worden aangeleverd omdat de folie erg gevoelig is voor stof en vuil. Daarnaast moeten onze medewerkers goed bij de ramen kunnen. Zie ook onze aanlevervoorwaarden.

Nee de glasfolies zijn gemaakt zonder gebruik van metalen en beïnvloedt daarom niet de signalen van apparatuur.

Bij glasfolie kun je nog altijd naar binnen kijken. Wanneer het buiten donker is en binnen het licht aanstaat, draait het effect van overdag om.

Tijdens de werkzaamheden

Terwijl uw auto wordt voorzien van folie, kunt u uw tijd goed besteden. Op korte afstand van onze werkplaats bevindt zich midden in het Luntersche Buurtbos, Hotel De Werelt. Hier kunt u in alle rust werken of een wandeling door het bos maken.

In het congrescentrum kan er naast werken ook worden geluncht zodat u een comfortabele werkdag kunt hebben, terwijl uw auto door ons onder handen wordt genomen.

De route naar De Werelt vindt u hier.

In overleg is vervangend vervoer mogelijk. Voor een goede planning vragen we u om dit te melden bij opdracht.

Betaling en garantie

Ja, we geven levenslange garantie op de glasfolie van XPEL op ramen van (bedrijfs-) auto’s en machines. Tenzij er aantoonbaar sprake is van opzettelijke beschadiging. Wanneer de folie loslaat, verkleurd, barst, bubbelt of de laminering loslaat, wordt de folie vergoedt. Montagekosten bij het eventueel vervangen zijn wel voor de klant.

U kunt bij ons contant (gepast) betalen of het geld overmaken via een betaalverzoek of een proforma factuur.

Nee, alleen voor bedrijven waar we terugkerend werk voor maken, maken we een uitzondering.

Bouwmachines blinderen